Торт „Зебра”

Тісто:
400 г сметани,
400 г цукру,
2 яйця,
3 скл. муки,
1 ч. л. соди, погашеної 2 ст. л. оцту.

Замісити тісто. До однієї частини додати 2-3 ч. л. какао.
Коли коржі охолонуть, розрізати їх наполовину, поскладати один на один, чергуючи кольори і перемастити кремом.

Крем: 
1 яйце,
1 скл. цукру,
1 скл. холодного молока
200 г масла,
1 п. ванільного цукру,
1 скл мелених горіхів,
1 лимон.

Яйце розтерти з цукром, додати молоко, довести до кипіння і не перестаючи помішувати, варити 5-6 хв. Окремо розтерти масло, додати холодний крем, збиваючи, додати ванільний цукор, горіхи, лимон. Зверху покрити глазур’ю.

Глазур:
0,5 скл. цукру, 
2 ч. л. какао, 
3 ст. л. молока,
1. ч. л. вершкового масла.

Какао перемішати з цукром, розтерти з молоком, довести до кипіння, варити 10 хв. Коли трохи охолоне, додати масло і залити торт.

Немає коментарів:

Дописати коментар