Печиво „Грибочки”

Тісто: 
8 повних ст. л. муки, 
250 г маргарину, 
1 скл. цукру, 
1 яйце, 
на кінець ножа соди, 
1 ч. л. лимонного соку, 
2-3 ст. л. какао.

Змазування: 
1 яєчний жовток.

Посипання: 
1-2 ст. л. маку.

Маргарин розтерти з цукром до утворення однорідної маси. Продовжуючи розтирати, додаємо яйце, а потім – соду і сік лимона. Потім висипаємо борошно і замішуємо пластичне тісто. Ділимо його на дві рівні частини, до однієї додаємо какао і ретельно змішуємо.

Із зафарбованого тіста робимо шапочки, змащуємо і печемо, із світлого – ніжки, змащуємо тупу частину і занурюємо в мак. Як усе спечеться, за допомогою жовтка скріплюємо шапки і ніжки і ставимо на 5-7 хв. у духовку, щоб надійно з’єднались.