Тісто:
2 жовтки,
180 г цукру,
80 г маргарину,
0,5 ч. л. соди,
0,25 ч. л. лимонної кислоти,
1 ст. л. смальцю,
3 ст. л. сметани,
ванільний цукор.
Жовтки перетерти з цукром, додати маргарин, смалець, сметану, соду, змішану з лимонною кислотою та мукою, ванільний цукор. М’яке тісто ділимо на 4 частини, до однієї, найменшої, додаємо 2 ст. л. какао. Дві білі частини печемо, на третю білу накладаємо переплетені смужки із коричневого тіста. У решітку кладемо макову начинку (0,8 склянки маку перетерти, 2 білки збити з 5 ст. л. цукру і 100 г масла).
Крем:
1 склянка цукру,
100 г сметани,
3 ст. л. какао,
200-300 г масла.
Какао розмішати з цукром, розтерти з сметаною і варити 3-5 хвилин. Коли охолоне, додати масло. Перекласти коржі кремом, зверху поставити корж із маковою начинкою.
Немає коментарів:
Дописати коментар