Торт "Макова плетенка"

Тісто:
2 жовтки, 
180 г цукру, 
80 г маргарину, 
0,5 ч. л. соди, 
0,25 ч. л. лимонної кислоти, 
1 ст. л. смальцю, 
3 ст. л. сметани, 
ванільний цукор.

Жовтки перетерти з цукром, додати маргарин, смалець, сметану, соду, змішану з лимонною кислотою та мукою, ванільний цукор. М’яке тісто ділимо на 4 частини, до однієї, найменшої, додаємо 2 ст. л. какао. Дві білі частини печемо, на третю білу накладаємо переплетені смужки із коричневого тіста. У решітку кладемо макову начинку (0,8 склянки маку перетерти, 2 білки збити з 5 ст. л. цукру і 100 г масла).

Крем: 
1 склянка цукру, 
100 г сметани, 
3 ст. л. какао, 
200-300 г масла.

Какао розмішати з цукром, розтерти з сметаною і варити 3-5 хвилин. Коли охолоне, додати масло. Перекласти коржі кремом, зверху поставити корж із маковою начинкою.

Немає коментарів:

Дописати коментар