Торт "Баунті"

Тісто:
150 г маргарину, 
1 скл. муки, 
1 жовток, 
100 г цукру, 
1 п. порошку до печива, 
2 ст. л. какао, 
ваніль. 

Маргарин розтопити, додати муку, розтертий з цукром жовток, порошок до печива, какао і ваніль.2/3 тіста викласти в форму, решту – в морозілку. 

Начинка:
6 білків,
1 скл. цукру,
2 п. кокосової стружки.

Білки збити з 1 скл. цукру, додати кокосову стружку.  Обережно вимішати, викласти на тісто. Зверху потерти заморожене тісто. Випікати при 180º С 45 хвилин. 

Крем: 
5 жовтків вимішати з 4 ст. л. цукру, додати 1 скл. холодного молока і, помішуючи, довести до кипіння. 200 г масла  Додати 2 ст. л. коньяку чи рому.

Жовтки вимішати з цукром, додати молоко і, помішуючи, довести до кипіння. Масло збити і потроху додавати в крем. Додати ром або коньяк. Крем викласти на корж, змастити холодною шоколадною помадкою і посипати кокосовою стружкою.

Помадка: 
3 ст. л. какао, 
3 ст. л. сметани, 
3 ст. л. цукру, 
кориця,
50 г масла. 

Цукор обережно розмішати з какао і розтерти з сметаною. Поставити на маленький вогонь. Не доводити до кипіння. Коли помадка охолоне – додати масло.

Немає коментарів:

Дописати коментар